לימודי סאונד
אוהבים מוזיקה וצלילים? מתחברים ומתעניינים (אפילו באופן בסיסי) גם בעבודה טכנית? מעוניינים ללמוד בקרוב ומתלבטים אילו לימודים יענו על כל הדרישות האלו (ועל הדרך יאפשרו קריירה רווחית)? ובכן – לימודי סאונד זה בהחלט משהו שכדאי לכם לשקול. מה בדיוק לומדים באפיק הזה ואיך אפשר להתפרנס מזה לאחר הלימודים? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא.
מה זה בכלל לימודי סאונד?
מאחורי כל יצירה מוזיקלית שיוצא לכם לשמוע, החל משירים ברדיו, דרך ג׳ינגלים ופרסומות ברדיו ובטלוויזיה ועד להופעות מוזיקה גדולות, עומד איש מקצוע חשוב ביותר – הנדסאי קול. לימודי סאונד הם לימודים מקיפים ביותר שכוללים גם ידע בסיסי וחשוב כמו מבוא למוסיקה, כלים אקוסטיים ועריכה מוזיקלית וגם כלים פרקטיים יותר כמו תפעול סינתיסייזר וסמפלר, עיבוד צלילים, עריכת מוזיקה הלכה למעשה באמצעות תוכנות שונות, הגברת שטח ועוד. תכנית הנדסאי קול היא תכנית של שנתיים עם דגש חזק מאד על לימוד מעשי והתנסות בעריכת סאונד בפועל.
במה אפשר לעבוד אחרי הלימודים?
האופק התעסוקתי הוא רחב למדי וכולל עבודה טכנית של הפקת סאונד בתחנות טלוויזיה ורדיו, חברות הפקת סרטים, אולפני הקלטות וכן הלאה. ישנה כמובן אופציה לעבודה שטח וטכנאי הסאונד דרושים גם בתיאטראות ואולמי מופעים ויכולים להשתלב בקלות בחברות הגברה גדולות כאנשי סאונד. אפשרות נוספים שבוגרים רבים בוחרים בה היא פתיחת עסק עצמאי בתחום הסאונד. אפשר למשל להקים אולפן הקלטות ביתי ולערוך מוזיקה מרחוק, להקים אולפן הקלטות שאפשר להביא אליו אמנים שונים להקליט מוזיקה, לרכוש ציוד מתאים ולספק שירותי הגברה לאולמות, מופעים ואמנים והשמיים הם בהחלט הגבול. לימודי סאונד זה אפיק מעולה למי שמתעניין בתחום ולאחר מכן אפשר להשתלב בתעשייה בקלות ולעשות משכורות יפות כבר מהיום הראשון.
מרחבי הרשת:
מטרנה בערוץ יוטיוב